Hoofdinhoud
Terug

Inhuizing appartementen: een tijdelijke verkeersroute

augustus 2024

Voor de toekomstige bewoners van het Walkwartier is het bijna zover. Zij kunnen zich opmaken voor de verhuizing naar hun splinternieuwe woning. Maar auto’s en busjes die af en aan rijden naar 131 appartementen? Dat kan druk worden. Speciale maatregelen moeten de inhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen, zoals een tijdelijke verkeersroute.

Vanaf 2 september

Huurders krijgen vanaf 2 september in fases de sleutel van hun nieuwe woning. Kopers volgen een week later: zij kunnen even later gefaseerd starten met de afbouw en inrichting. De meeste bewoners willen in november de verhuizing afronden.

 

Tijdelijke verkeersroute: afgescheiden en éénrichtingsverkeer

Om ervoor te zorgen dat de inhuizing voor zo min mogelijk hinder zorgt, zijn er bijzondere maatregelen getroffen. Dit zijn de belangrijkste op een rijtje: 

  1. Een tijdelijke verkeersroute: auto’s en busjes (korter dan tien meter) krijgen een kiss and ride-strook voor de inhuizing, om in tien minuten te lossen of laden. Bestuurders kunnen de route alleen vanaf de Molenstraat inrijden, en verlaten deze via de Walstraat. 
    Voor bestuurders is het goed om te weten dat ze de strook op eigen risico gebruiken. Delen hiervan bestaan uit gebroken puin en er staan betonnen palen om de nieuwe gevel te beschermen.
  2. Een fysieke afscheiding: hekken scheiden de tijdelijke verkeersroute van de overige activiteiten in het centrum. Hierdoor hoef je niet telkens een parkeerontheffing aan te vragen. Ook blijft de calamiteitenroute vrij en kan de bevoorrading van de winkels gewoon doorgaan.
  3. Drie extra losplekken: voertuigen die langer zijn dan tien meter kunnen de verkeersroute niet gebruiken. Hiervoor zijn drie extra losplekken ingericht aan de Carmelietenstraat. Deze kun je reserveren via vve.walkwartier@gmail.com. Zo weet je zeker dat je kunt lossen.
  4. Zebrapaden bij entrees: voor de ingangen van het Walkwartier, aan de Walstraat, de Molenstraat en de Carmelietenstraat, komt een zebrapad. Zo kunnen toekomstige bewoners veilig naar binnen en naar buiten. 
  5. Vierwekelijks overleg: los van de dagelijkse hindermeldingen op walkwartier.nl is er een fysiek overleg over dit project. Daarin wordt tot in detail teruggeblikt en vooruitgekeken.

 

En verder… 

  • Kunnen auto’s en busjes parkeren in de Bergoss-parkeergarage en op het Jurgensplein 
  • Wordt de bouwplaats voor Berghege verkleind
  • Kun je huisafval met een pas kwijt in de (nieuwe) afvalcontainers 
  • Zijn er aanvullende instructies voor de inhuizing (zie hieronder).

Draag je jouw steentje bij?

Bijna gelijktijdig 131 appartementen inhuizen: dat kan niet zonder enige vorm van hinder. Maar als iedereen zijn steentje bijdraagt, kan de overlast wel zoveel mogelijk beperkt blijven. Doe jij dat ook? Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk rekening te houden met de instructies en begrip te tonen voor de situatie. 

 

Inrichting Warenhuis en openbare ruimte

Als alle nieuwe bewoners van het Walkwartier gesetteld zijn, is het overigens nog niet gedaan met de activiteiten rondom de bouwplaats. De inrichting van het Warenhuis start begin 2025. Net als de herinrichting van de openbare ruimte (in elf fases). Tussen januari en mei staan de Walstraat en de Molenstraat als eerste op de planning, zodat de terrassen op tijd klaar zijn voor de zomermaanden. 

 

Hierna volgt de rest van het gebied tussen de rotonde met het Kromzwaard en het einde van de Burgwal. Vanaf het eerste kwartaal van 2026 is Oss een fraaie omgeving rijker.

 

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over de inhuizing van het Walkwartier of de herinrichting van de openbare ruimte? Dan kun je een e-mail sturen naar een van onderstaande adressen. 

 

Huurders: info@brabantwonen.nl 

Kopers: vve.walkwartier@gmail.com 

Bouwers: bouwbedrijf@berghege.nl

Hinder: info@walkwartier.nl

Overig: baliebml@oss.nl 

Gerelateerd nieuws